Ćwiarteczka, to może mi się popierdaczyło, że za Tobą po spocie jechałem trasą toruńską w stronę Marek?? :P tak czy inaczej dzięki za SPOTA
[O2] Pochylenie zewnętrznego lusterka
Zwiń
X
-
[O2] Pochylenie zewnętrznego lusterka
Czy po włączeniu biegu wstecznego w naszych szkodnikach istnieje możliwość uruchomienia tej funkcji :?: (odchylenie prawego lusterka w dół).
Spotkałem się z tym w audi, jest to pomocne w czasie parkowania do obserwacji choćby krawężnika.
Mój Rs jest bogato wyposażony, ale tej funkcji nie posiada :cry:
Jak to jest z najnowszymi modelami octy :?:
Proszę podzielcie sie swoimi wiadomościami w tej materiiwocek
-
-
Zależy od wersji wyposażenia. Ja mam Elegance (bez elektryki siedzeń) i mogę to ustawić w Maxi-Docie. Podczas włączania biegu wstecznego lusterko pasażera kieruje się w dół - umożliwiając obserwację krawężenika. Właśnie dziś wieczorem spróbuję to ustawić. :wink: Ja sobie radzę, ale żona wolałaby mieć to uruchomione
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadonie działa i jak na razie żadnej z osób na forum też nie.
Zamieszczone przez oranjeJa sobie radzę, ale żona wolałaby mieć to uruchomione
[ Dodano: Nie 17 Lut, 08 10:53 ]
Zamieszczone przez oranjeWłaśnie dziś wieczorem spróbuję to ustawić.wocek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oranjeshado, o k...wa a już myślałem że to sobie dziś uruchomię gdzieś w instrukcji to wyczytałem i myślałem że każdy Elegance to ma. No to lipa - ale na wszelki wypadek zajrze dziś do tej intrukcji :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle po co Wam to?? Przeciez jak sie cofa to trzeba patrzec co stoi z tylu, a nie gdzie jest kraweznik. Ten wyczuwa sie kolem, albo umiejetnoscia orientacji gdzie jest tyl auta, to gdzie moze byc teraz kolo. Dla bajer, ktory oprocz czestej pracy prawego lusterka nic nie dajeTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMisiekWAW, Ale to zawsze mozna przeciez sobie recznie zjechac :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
tez sie na to dalem zlapac u siebie - a tu dupa. Generalnie byla to chyba jedyna rzecz ktorej mi brakowalo w OII (poza tym ze nie byla estiajem :diabelski_usmiech )nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoNie wiem jaki ktoś miał problem, żeby taki bajer zaimplementować i co mają do tego elektryczne fotele, ...
Powstaje tylko pytanie, czy w tej opcji "elektrycznych foteli" różnią się też lusterka ( mają np. czujnik położenia szkła ), jeśli tak to wiadomo dlaczego seryjnie ta opcja nie działa ( dodatkowe koszty ).
W zwykłych lusterkach można by dołożyć prosty układzik czasowy, który wyzwolony sygnałem biegu wstecznego, zwierałby na krótki czas ( np. 2 sek ) odpowiednie styki w przełączniku sterowania lusterek, powodując opuszczenie lusterka, a po wyłączeniu wstecznego robił to samo ale w kierunku "podnoszenie". Przy sprawnych mechanicznie lusterkach ( takie same opory "w górę" i "w dół" ) szkło powinno powracać do pozycji wyjściowej. Podejrzewam, że co pewien czas trzeba by korygować położenie lusterka w pozycji spoczynkowej, ale to chyba nie problem w porównaniu z kosztem oryginału ( el. fotele i lusterka z pamięcią - 4200 PLN + konieczny czujnik deszczu - 700 PLN )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
stysiek, nie wiem czy mają prawo, ale uznali, że powodem tego, że padł CAN w moim aucie i wszystkie możliwe komponenty zgłosiły błąd komunikacji było wpięcie się jakimś "lewym" kompem. Oczywiście to paranoja, bo nic takiego nie miało miejsca, ale uznali, że da im to gwarancję, że ja nic nie kombinuję tylko to się tak samo dzieje. :evil:
Komentarz
-
-
shado, Ciekawe czy niedlugo beda plombowali lewarki od biegow i pedaly zeby nie jezdzic bo inacej cos sie stanie, a tak to beda mieli pewnosc ze przez 2 lata auto bedzie bez usterek
Wydaje mi sie ze cos takiego jest niezgodne z prawem.
No i odeslal bym panow troche do szkoly zeby sie poduczyli :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Powstaje tylko pytanie, czy w tej opcji "elektrycznych foteli" różnią się też lusterka ( mają np. czujnik położenia szkła ), jeśli tak to wiadomo dlaczego seryjnie ta opcja nie działa ( dodatkowe koszty ).
Komentarz
-
Komentarz